9. мај 2008.

Ruska salata

Materijal: 500 gr sargarepe, 500 gr bele zeleni, 4 osrednja krompira, pola
konzerve graska, nekoliko kiselih krastavaca, 3 jaja, 100 gr sunke,
konzerva mesnog nareska, 50 gr parizera.
Za majonez: 1 zumance, malo soli, malo secera, biber, limunov sok i
kasicica senfa.
Priprema: obariti u jednom loncu sargarepu, krompir i zelen, pa sve
ocediti i iseci na kockice. Grasak izruciti u iseckano povrce pa dodati na
koturove isecene krastavce. Obariti jaja, pa iseckana belanca staviti u
napravljenu masu, a zumance propasirati kroz cediljku u kojoj cete mutiti
majonez. Majonez praviti na sledeci nacin: zivo zumance, so, malo secera,
limunov sok i kasicicu senfa izmesati u jednu masu dolivajuci ulje. Ne
zaboraviti toj masi dodati i kuvana zumanca. Kada se napravi majonez
dodati mu na kockice isecene suhomesnate proizvode i povrce. Sve dobro
izmesati i ostaviti da se ohladi i sluziti je hladnu.

Нема коментара: