31. август 2008.

TORTA SA PREZLAMA

Potrebno je : 5 jaja, 140 gr secera, 100 gr prezli, 50 gr oraha ili
badema, 1 kasicica cimeta, sok i kora od limuna, 1/8 litre crnog vina ili
sok od 2 limuna i 3 pomorandze.
Zumanca, secer, sok i struganu koru od jednog limuna dobro umutiti pa
dodati prezle, mlevene orahe i cimet. Posebno umutiti belanca pa dodati
umucenoj masi. Sve zajedno izmesati i peci u podmascenom okruglom kalupu.
Pecenu tortu staviti na veci plitki tanjir da se ohladi.
Preliv: 1/8 crnog vina, 1/8 litre vode, 4 kasike secera, zajedno skuvati,
potom ohladiti pa polako preliti tortu. Torta se moze preliti i ovim
prelivom: ½ litra vode, 300 gr secera, sok od 2 limuna, sok od 3
pomorandze, pa to kuvati, zatim ohladiti i po ukusu dodati malo ruma i
preliti tortu.

Нема коментара: