17. мај 2008.

VASINA TORTA

Umutiti 5 zumanaca sa 5 kasika secera, dodati 1 kasiku brasna ili prezle i
6 kasika mlevenih oraha, a na kraju sneg od 5 belanaca. Sve polako
izmesati i sipati pomascen pleh. Peci na umerenoj vatri.
Sa malo mleka kuvati 200 gr mlevenih oraha, 4 kasike secera i 3 stangle
cokolade. Iscediti sok od pomorandze i dodati 5 zumanaca, pa krem kuvati
na pari. Posle ukloniti sa stednjaka i mlaku masu dodati 150 gr margarina.
Ostaviti da se ohladi. Umutiti cvrst sneg od 5 belanaca i dodati 5 kasika
secera i kuvati na pari uz neprestano mesanje zicom.
Kada se krem ohladi, tortu namazati samo po povrsini i staviti u frizider
da se stegne. Kad se sneg od belanaca ohladi namazati tortu odozgo i okolo
tako da je sva bela. Drzati je u frizideru do sluzenja.

Нема коментара: