31. август 2008.

AMERICKA TORTA

Za testo je potrebno: 250 gr brasna, ½ kesice praska za pecivo, 125 gr
margarina, 2-3 kasike hladne vode.
Fil: 1 kilogram jabuka, 50 gr secera u prahu, 1 vanilin secer, 50 gr suvog
grozdja i kore od limuna, 2 kasike brasna i pola jajeta za premazivanje. U
brasnu presejanom zajedno sa praskom za pecivo razdrobiti margarin, dodati
vodu i brzo umesiti glatko testo. Ostaviti ga da stoji na hladnom mestu.
Testo zatim razvaljati u 2 okrugle ploce. Jednu staviti u podmazan i
brasnom posut kalup za tortu i na testo staviti fil od jabuka, tako da rub
ostane prazan. Sve to poklopiti drugom plocom i pritisnuti rubove ploca.
Gornju plocu premazati jajetom i peci na nesto jacoj temperaturi 30-40
minuta.
Fil: Oguliti i grubo izrezati jabuke, pomesati sa secerom, vanilinim
secerom, sivo, grozdjem, cimetom, korom od limuna i brasnom.

Нема коментара: