31. август 2008.

BEOGRADSKA TORTA

Umutiti 8 zumanaca sa 180 gr secera, pa dodati 125 gr obarenog, oljustenog
i samlevenog badema, sneg od 8 belanaca i 70 gr brasna. Kalup prethodno
namazati margarinom, posuti brasnom, sipati u njega testo i peci. Fil za
ovu tortu pripremiti na sledeci nacin: 10 zumanaca dobro izmesati sa 210
gr secera, 50 gr brasna i sipku vanile. Sve mesati u manjem sudu i tu
sipati pomalo ½ litra mleka. Kuvaiti krem na srednjoj vatri neprestano ga
mesajuci. Kad je krem gust skinuti i mesati ga dok se ne ohladi. U tako
ohladjen krem umesati 230 gr margarina. Pecenu tortu iseci na 3 dela i
filovati ovim kremom. Okolo i odozgo namazati tortu istim kremom, pa je
posuti uzduz isecenim bademima. Do upotrebe tortu drzati na hladnom.

Нема коментара: