11. мај 2008.

CESKE KNEDLE U SOSU

Materijal: ½ kg suvih rebara.
Za sos: 40 gr svinjske masti, 40 gr brasna.,kasika vegete, 2 dcl kisele
pavlake i veci ren.
Za knedle: jedno jaje, 750 gr belog brasna, instat kvasac, so i 2 dcl
mleka.
Priprema: knedle: u brasno stavite jaja, narasli kvasac i so. U mlakom
mleku umesite testo kao za rezance. Dobro ga rukama izmesajte i stavite na
toplo da naraste. Nakon toga testo razdelite u 10 jednakih delova,
oblikujte knedle i opet ih staviti da malo narastu. Kuvati ih u vreloj
slanoj vodi oko 15 minuta.
Sos: na zgrejanu mast stavite brasno i svetlo ga proprzite. Umesajte sitno
rendani ren, vegetu i so, podlite supom od suvih rebara. Kratko kuvajte
dok sos ne zgusne a na kraju umesajte kiselu pavlaku. Skuvana suva rebra
preliti ovim sosom, dodati prelivene knedle i sluziti toplo.

Нема коментара: