10. мај 2008.

Gulas od kelja

Materijal: 500 gr kelja, so, biber, 2 kasike margarina, 3 kasike brasna, 0,4 l supe od kocke, secer, 2 kasicice soka od limuna, 200 gr mesnate slanine, 500 gr sargarepe i 125 gr pirinca.
Priprema: pripremljen kelj iseci na rezance i malo obariti u posoljenoj
vodi. Na margarinu proprziti brasno paziti da ne porumeni pa dodati supi.
Kuvati sos uz stalno mesanje dok ne porumeni i ne zgusne se. Kada je sos
gotov posoliti i pobiberiti po zelji i malo zakiseljiti sokom od limuna.
Mesnatu slaninu iseci na reznjeve a sargarepu iseci na kolutove. Staviti
sargarepu, slaninu i obareni kelj, preliti pripremljenim sosom pa kuvati
jos par minuta.
U posoljenoj vodi obariti pirinac i sluziti sa gulasom.

Нема коментара: