11. мај 2008.

GOVEDJI MOZAK U OMLETU

Materijal: 2 govedja mozga, glavica crnog luka, list lovora, majcina
dusica, so, biber, limun, 8 jaja, 2 kasike seckanog persuna i sirce.
Priprema: mozak ostaviti sat vremena u hladnoj vodi sa sircetom pa ga
dobro ocistiti od opne i krvavih delova. U litar i po staviti sve zacine i
kuvati 30 min. Kada se prohladi spustiti mozak i kad ponovo provri
smanjiti vatru i ostaviti 20 minuta da struji. Mozak izvaditi, ocediti,
iseci na krupnije komade i preliti sokom od limuna. Penasto mutiti 5 jaja
i 3 zumanceta, posoliti i pobiberiti, spustiti mozak u persun i na kraju
umesati cvrst sneg od 3 belanceta. Masu sipati u dobro podmazan duguljasti
kalup, staviti u veci pleh sa vodom i peci 45 min. Ohladjeno izruciti na
tanjir i sluziti uz zelenu salatu.

Нема коментара: