11. мај 2008.

KOTLETI U SOSU

Materijal: po jedan veci svinjski kotlet po osobi, veca glavica luka, casa
belog vina, 300 gr bujona, kasika senfa, kasika brasna, par grama secera,
kiseli krastavci, so i biber.
Priprema: meso izlupati, isprziti i zaciniti solju i biberom i ostaviti na
toplom mestu. U istu masnocu spustiti iseceni luk na tanka rebarca i kad
pocne da rumeni dodati brasno i mesati dok i ono ne porumeni. Polako
dolivati bujon i vino. Ostaviti da uzavri, smanjiti vatru i kuvati da uvri
na cetvrtinu. Sos propasirati i dodati mu, senf, secer i na stapice
isecene kornisone. Dodati zacine ukoliko je potrebno i sok koji je
ispustilo meso. Kotlete staviti u vetrostalnu posudu, preliti sosom i u
rerni drzati dok se dobro ne zagreju.

Нема коментара: