10. мај 2008.

Pasulj tetovac

Materijal: ½ kg pasulja tetovca, ½ kg govedjeg mesa, 300 gr crnog luka, 3
kasike ulja, kasika brasna, kasicica aleve paprike, so, biber u zrnu i
zelen.
Priprema: ociscen pasulj naliti vodom i stavit da se kuva. U pasulj dodati
glavicu crnog luka i iseckan zelen. Kuvati dok pasulj ne postane mekan.
Meso iseci na komade u vecoj serpi zagrejati ulje pa proprziti ostatak
sitno iseckanog luka zajedno sa mesom. Kada meso porumeni dodati kasiku
brasna pa drzati na vatri uz mesanje da porumeni i zaprska. Ovome dodati
alevu papriku i malo bibera, malo promesati i skloniti sa vatre. Iz
pasulja izvaditi zelen pa ga sipati u serpu sa zaprskom i mesom, sve
promesati, posoliti i ostaviti da se krcka na laganoj vatri 1 sat. Sluziti
u dubokom tanjiru.

Нема коментара: