11. мај 2008.

GURMANSKI LONAC

Materijal: 200 gr kokosjih iznutrica, 300 gr krompira, 150 gr sargarepe,
150 gra praziluka, 300 gr kupusa, 2 cesnja luka, 2 persuna sa korenom i
listom, biber u zrnu, 2 lovorova lista, jedan limun, ½ dcl ulja, 2 kocke
govedje supe.
Priprema: iznutrice i povrce izrezati na krupnije komade. U zemljani lonac
najpre staviti ulje, a zatim sloziti red po red povrca i iznutrica, dodati
izmlevene govedje kockice, lovor, biber u zrnu i sok od limuna. Lonac
prekriti pergamentnim papirom i vezati cvrstim koncem. Umesto zemljanog
moze se koristiti obican lonac. Vazno je da se povrce kuva na vrlo laganoj
temperaturi oko 2 sata. Na polovini kuvanja probiti iglom papir na par
mesta, poklopiti poklopcem i kuvati do kraja.

Нема коментара: