15. мај 2008.

RIBA NA DUNAVSKI NACIN

Materijal: 1 kg somovine ili smudja, 250 gr luka, 150 gr ulja, 4 sveze
paprike, 500 gr paradajza, 3 dcl belog vina, 1 ljuta papricica, limunov
sok, brasno, so i malo vegete.
Priprema: ociscenu ribu prerezati po duzini i izvaditi kicmu. Dobivena 2
fileta izrezite popreko na 4 dela. Posolite i poklopite tek kada ste
poprskali limunovim sokom i ostavite da stoji 15 minuta. Nakon toga
uvaljajte u brasno i przite na ulju. Przenu ribu slozite u zagrejani
vatrostalni sud i poklopite poklopcem. Za to vreme u drugoj posudi
izdinstajte povrce (seckani luk, papriku rezanu na kocke, ljutu papriku,
paradajz i vegetu). Dok dinstajte postepeno zalivajte vinom. Tako dinstano
povrce slozite po przenoj ribi i stavite u vrucu rernu da se zapece.

Нема коментара: