31. август 2008.

NAPOLEON TORTA

Penasto umutiti 120 gr margarina sa 6 zumanaca i 150 gr secera u prahu,
dodati 1 vanilin prasak i jednu stanglu strugane cokolade. Posle toga
usuti 10 gr brasna i cvrsto ulupan sneg od 6 belanaca. Sve dobro zamesatai
i peci testo u 2 dela. Ispecenu tortu izvaditi iz kalupa ohladiti pa kao
takvu filovati.
Fil: u sud staviti 100 gr secera pa na secer sipati jednu casu vode, to
staviti na vatru da se skuva tako da sirup bude gust. Ovom sirupu koji je
skinut sa vatre brzo dodavati jedno po jedno zumance, neprestano mesajuci
dok se ne utrose svih 6 zumanaca, a secer se ne ohladi. Odvojeno umutiti
100 gr margarina pa ga umesati u pripremljen fil. Ovim filom filovati
tortu, a i spolja je celu premazati i postu sa mlevenim bademom.

Нема коментара: